Så söker du bostad

Via vår hemsida kan du registrera dig i bostadskön hos AB SvalövsBostäder. Nedan följer en kort beskrivning hur du ska gå tillväga.

För att kunna söka en lägenhet hos AB SvalövsBostäder ska du först registrera dig på vår hemsida. Där fyller du i dina personliga inloggningsuppgifter som du senare använder för att logga in på "mina sidor". Tänk på att fylla i din ansökan så utförligt som möjligt! Hellre för mycket information än för lite! Vi kommer att behandla dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen GDPR.

Du får 1 poäng per dag som du står i kö. Din ansökan är personlig, dvs. du kan inte överlämna dina köpoäng till någon annan. Om du önskar registrera en medsökande i din ansökan kan du få mer information här.

I din ansökan kan du fylla i några av dina önskemål, t.ex. vilken ort, vilken storlek du önskar och om du vill ha uteplats/balkong.

Registrerar du din mailadress kan du få utskickat ett förslag via mail varje gång vi lägger ut en lägenhet på hemsidan som matchar dina önskemål. Om du inte har registrerat någon mail-adress så sker ingen bevakning per automatik. Du är då välkommen att höra av dig eller besöka kontoret emellanåt för att uppdatera dig på vad som finns ledigt.

Får du ett förslag via mail som du är intresserad av ska du logga in för att göra en intresseanmälan. Du är då med i kön till den lägenheten. Är du inte intresserad av det utskickade förslaget kan du kasta mailet. 

När ansökningstiden har gått ut på lägenheten så blir det de 3 som har flest köpoäng (och är godkända i övrigt med inkomst, kreditupplysning...) som får ett erbjudande om att titta på lägenheten. 

Ibland behöver du styrka din inkomst med ett arbetsgivarintyg eller liknande. Vi tar alltid kreditupplysning på nya hyresgäster - den får inte innehålla några skulder eller anmärkningar hos kronofogdemyndigheten. Ytterligare information finns att läsa i vår uthyrningspolicy. 

Mina sidor

Frukost på sängen

Via din inloggning på "mina sidor" kan du ha fullständig överblick och kontroll på vad som händer med de lediga lägenheterna.

  • Förslag - här kommer alla lägenheter som blir vakanta och matchar din ansökan. Det är bara som en information, är du inte intresserad kan du ta bort dem. 
  • Intresseanmälningar - här kommer de lägenheter som du gjort en intresseanmälan på. 
  • Erbjudanden - här kommer de lägenheter som du har fått ett erbjudande på. Det går ut erbjudande till 3 stycken sökande per gång vilket gör att man kan ha erbjudande nummer 3 och då inte med säkerhet få denna lägenheten. 

Om man svarar nej på 3 stycken erbjudanden kommer man att spärras under 1 månad och kan därmed inte söka någon lägenhet under den tiden. 

Om man inte lämnar något svar på erbjudande blir man spärrad under 3 månaders tid. 

Tänk på att du måste logga in på "mina sidor" minst en gång i halvåret för att hålla din ansökan aktiv - loggar du inte in inom utsatt tid raderas din ansökan.

När du signerat ett avtal..

När du har signerat ett hyresavtal hos AB SvalövsBostäder nollställs din ansökan, d.v.s du blir av med dina poäng. Du får gärna aktivera din ansökan igen och börja samla köpoäng men du kan inte söka någon ny lägenhet de kommande 12 månaderna då det per automatik läggs en spärr på din ansökan.

Ingen dator?

Har du inte tillgång till någon dator så hjälper vi på kontoret gärna till. Du kan besöka oss under våra öppettider för lite rådgivning eller för att få hjälp med din ansökan.