Du som flyttar in till oss

Det finns ett antal saker som är bra att ha koll på vid inflyttning, så här får du lite tips på vägen.

Adressändring
Glöm inte att flytta göra adressändring när du flyttar - du ska vara folkbokförd där du bor. Sen den 1 oktober 2018  bedöms det som ett brott att lämna felaktiga uppgifter eller att inte anmäla ändrade folkbokföringsuppgifter till Skatteverket när man flyttar. Straffet för detta är böter eller fängelse.

Husvärd
I varje område finns våra husvärdar. Husvärden ansvarar för fastigheten. Det är husvärden som sätter trapphusskylten när du flyttar in. Det är även husvärden som utför för- och slutbesiktning i din lägenhet.

El - hushållsel
När du flyttar in anmäler vi detta till elleverantören så att du får ett elabonnemang. Detta avtal följer tiden för ditt hyresavtal.

Förråd
Det finns ett tillhörande förråd till varje lägenhet och är uppmärkt med de 6 sista siffrorna i ditt lägenhetsnummer. Placeringen är oftast i källaren i fastigheten. 

Hemförsäkring
Alla som bor hos oss ska ha en gällande hemförsäkring. En hemförsäkring ger i många situationer bra skydd. Den gäller både vid skador på den egna egendomen och på hyresvärdens egendom. Vi kan även erbjuda allriskförsäkring (otur) samt utökat reseskydd. Försäkringen kan tecknas tillsammans med hemförsäkringen.

Autogiro
Med Autogiro dras rätt hyresbelopp automatiskt från ditt konto på förfallodagen och sätts in på AB SvalövsBostäders konto

Nycklarna överlämnas i samband med slutbesiktningen i lägenheten.
Husvärden kontaktar inflyttande hyresgäst när tid är bokad. 

Nyckelutlämning ska ske senast första avtalsdagen efter kl. 13.00. Infaller den dagen en söndag eller annan helgdag, lördag, midsommarafton, julafton eller nyårsafton ska det i stället ske nästa vardag.