Du som skall flytta

Det är vår förhoppning att våra hyresgäster ska trivas och bo kvar hos oss. Om du av något skäl kommer att flytta inom AB SvalövsBostäder eller till annat boende har vi sammanställt en del punkter som underlättar för dig.

När du säger upp din lägenhet har du 3 månaders uppsägning (3 hela kalendermånader). Vid dödsfall är uppsägningstiden 1 månad (hel kalendermånad). 

Din uppsägning vill vi ha skriftligt - detta gör du genom att signera på baksidan av ditt hyresavtal i rutan för uppsägning. Om du inte har kvar ditt hyresavtal är du välkommen att kontakta oss. Då uppsägningen är registrerad ska du boka en förbesiktning med din husvärd. Den ska utföras inom en vecka efter uppsägningen registrerades. Förbesiktningen är till som en vägledning inför den framtida flytten – dels för er som hyresgäst men även för oss som hyresvärd.

Om du har hyresavtal för garage eller extra förråd upphör dessa samtidigt med hyresavtalet för bostad, om inte annat avtalas vid omflyttning/avflyttning.

Vid avflyttning gäller att lägenheten ska vara tömd, städad och besiktigad till kl 12.00 den 1:e i månaden. Om den 1:e infaller på en lördag, söndag eller helgdag gäller den första vardagen i månaden.

Nycklarna lämnar du till husvärden vid slutbesiktningen - det gäller även nycklar till tvättstuga, extra förråd och garage.

Under uppsägningstiden får du vara beredd att visa din lägenhet. AB SvalövsBostäder erbjuder lägenheten till ny hyresgäst, som får ditt telefonnummer för att träffa överenskommelse om lämplig tidpunkt för visning.

Kom-ihåg!

Ändra abonnemang på telefon och bredband

Gör adressändring så att du är folkbokförd på rätt adress.

AB SvalövsBostäder anmäler till Eon/Kraftringen att du flyttar ifrån din lägenhet.

Lämna kvar din utkvitterade TV-box i lägenheten då du flyttar.