Nybyggnation i Kågeröd

Planerna finns fortfarande för vår nybyggnation på Luggudegatan i Kågeröd.

Vem vill inte bo nära naturen och samtidigt ha närheten och möjligheten att enkelt kunna ta sig till stan? Planeringen har varit igång länge för vår nybyggnation med 14 marklägenheter fördelat på 2 - 4 rumslägenheter i vackra Kågeröd, men av olika anledningar har vi fått trycka på pausknappen. I nuläget har vi inte något startdatum eller planerad inflyttningsdatum. Så snart allt är klart förmedlas det här via hemsidan.

Planeringen har varit långt framme och byggnationen har fått ett stort intresse. De ansökningar som vi fått in sparas till framtida byggnation. I nuläget tar vi dock inte emot fler ansökningar då vi först vill ha alla detaljer på plats.

Vi har startat upp ett samarbete med klass 4 på Lunnaskolan i Kågeröd - eleverna kommer, som en del i deras undervisning, få vara med oss under hela projekt- och byggtiden. De kommer få ta del av hur ett sånt här arbete planeras och vilka olika yrkesgrupper som är inblandade i en nybyggnation. Under maj månad hade vi en liten inofficiell invigning av området tillsammans och vi har satt upp 37 fågelholkar som är målade av eleverna - kanske flyttar våra första kvittrande hyresgäster in i området inom kort.

Kågeröd är den tredje största tätorten i Svalöv kommun med cirka 1500 invånare. AB SvalövsBostäder har idag 115 lägenheter i Kågeröd. Orten ligger i gränsbygd mellan skog och öppet landskap vid Söderåsens södra sluttning. Härifrån är det ungefär 11 km till Svalöv, 35 km till Helsingborg och 30 km till Landskrona.

I december 2021 öppnade Söderåsbanan för persontågstrafik vilket gör att man kan pendla enkelt, säkert och klimatsmart. Söderåsbanan är en 38 kilometer lång enkelspårig sträcka som löper från Åstorp genom Billesholm, Kågeröd, Svalöv och slutligen Teckomatorp.