Om cookies

Webbplatsen använder kakor ("cookies"). Här redogör vi för vilka kakor vi använder oss av på vår webbplats, vad de används till samt hur man kan välja bort dem.

Följande kakor används på webbplatsen

Kaka - ASP.NET_SessionId
Syfte - ”Skapas automatiskt av webbplatsens publiceringsverktyg och används för att identifiera en session mellan klient och server.”
Varaktighet - Sessionskaka. Försvinner när du stänger din webbläsare

Vad är en kaka.. ?

En kaka är en liten textfil som lagras på besökarens dator och innehåller information. Kakor används normalt för att förbättra webbplatsen för besökaren.

Det finns två typer: Varaktiga kakor är en fil som sparas på besökarens dator som ligger kvar tills varaktighetstiden går ut. Filen används t.ex. för att besökaren lättare ska kunna använda webbplatsen utifrån sina önskemål och intressen. De försvinner tidigare om besökaren väljer att rensa bort kakor från webbläsaren.

Sessionskakor lagras temporärt i besökarens dators minne under den tiden som besökaren är på webbplatsen. De försvinner när besökaren stänger sin webbläsare.

Mer information om kakor hittar du på Post- & telestyrelsens webbplats.

Om du vill undvika kakor

Om du inte vill ha några kakor kan du ställa in detta i din webbläsare. Det kan dock innebära att viss funktionalitet på webbplatsen ej längre fungerar på ett korrekt sätt.

Du kan ställa in webbläsaren så att du automatiskt nekar till lagring av kakor eller informeras varje gång en webbplats begär att få lagra en kaka på din dator. Genom webbläsaren kan du också radera kakor som lagrats tidigare. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information.