FAQ

Vad är Autogiro?
Autogiro innebär att du slipper betala dina räkningar manuellt. Betalningarna dras automatiskt från ditt konto varje månad. Vi aviserar dig i god tid innan om vilket belopp som ska betalas.

Är det säkert att fylla i mina personuppgifter på Internet?
Även om du tror att du befinner dig på vår hemsida så hamnar du, när du klickar på direkt medgivande, på en webbplats hos Bankgirocentralen. Fönstret som öppnas är en insynsskyddad webbplats (med SLL-kryptering) och är därför helt säker att använda. När du har fyllt i dina uppgifter och godkänt det, hanteras det av Bankgirocentralen som skickar dina uppgifter till AB SvalövsBostäder. All information hanteras i enlighet med banksekretessen och Personuppgiftslagen.

Vad är en e-legitimation?
Normalt använder du ditt körkort eller ett ID-kort när du ska legitimera dig. På Internet använder du i stället din e-legitimation när du har kontakt med myndigheter, kommuner, organisationer och företag på Internet. Din e-legitimation använder du när du legitimerar dig och när du skriver under handlingar elektroniskt på nätet. E-legitimation kan du skaffa via din bank eller hos Telia. Beroende på vem som ger ut e-legitimationen kan den ha olika namn, exempelvis BankID, Nordeas e-legitimation eller Telia e-legitimation.

Hur vet jag vilket belopp som kommer att dras och när?
Hyresavin kommer att skickas ut som vanligt med information om belopp och betalningsdag. Skillnaden är att i beloppsrutan på inbetalningsavin står texten "Makulerad"

När kan jag sluta betala in manuellt?
Sluta betala dina räkningar manuellt när du får inbetalningsavier från oss med texten "Makulerad" i beloppsrutan.

Vilket konto kan jag använda för Autogirobetalningar?
De flesta konton fungerar för Autogiro. När du fyller i medgivandeformuläret kan du klicka på mer information kring just din banks olika regler för konton, om du kan ha delat konto med annan person, hur du fyller i kontonummer samt vilka typer av konton som godkänns.

Hur gör jag för att byta kontonummer?
Vid byte av kontonummer hör du av dig till din bank så hjälper de dig att byta konto på ett smidigt sätt. Du behöver inte ha kontakt med AB SvalövsBostäder för att byta konto. Autogirobetalningarna kommer att fungera som tidigare men från ditt nya konto.

Vad händer om jag inte har tillräckligt med pengar på förfallodagen?
Om du inte har tillräckligt med pengar på kontot kommer en påminnelse att skickas ut. Denna får du betala in manuellt.

Hur avslutar jag mitt medgivande?
Ditt Autogiromedgivande avslutar du enkelt genom att antingen säga upp det hos AB SvalövsBostäder, på ditt bankkontor eller via din Internetbank.