Vintern är här...

Innan helgen och första advent vill vi dela med oss av lite tips inför årets lite kallare och mörkare månader.

När du monterar vinterdäcken ska du också tänka på att utslitna däck är farligt avfall som bäst lämnas till en däckhandlare. De tar nämligen ut en återvinningsavgift på varje nytt däck som säljs istället för att ta betalt för att ta emot gamla. Behöver trotjänaren ett nytt batteri för att orka med vintern? Lämna in bilbatteriet där du köpte det nya eller kör det till kommunens återvinningscentral. Varken däck eller bilbatterier får lämnas i AB SvalövsBostäders miljörum.

Bilar och parkeringsplatser behöver också en extra tanke inför hösten och vintern. Det är bara registrerade och påställda (körklara) fordon som får stå på parkeringsplatserna. Det vill säga att om du ställer av bilen över vintern eller om du tröttnar på att den inte startar när du vill – så har du bara 1 vecka på dig att hitta annan uppställningsplats.

Nu när mörkret djupnar kommer ljusstakarna fram ur gömmorna. Skydda dig själv och dina grannar genom att ha fräscha batterier i brandvarnaren och genom att aldrig lämna tända ljus utan uppsikt – inte ens en kort stund. Bostadsbränder är förödande och det går ofta fort – farligt fort. Var rädd om dig!

Vi önskar Er en skön helg och en trevlig första advent!2016-11-25