Projekt "insamling av matavfall" med start i Teckomatorp

Att sortera ut organiskt avfall är inget nytt utan har pågått länge i alla former av boenden och många av er har säkert hört talas om det eller varit delaktiga själv, kanske på arbetet.

Även som boende hos SvalövsBostäder kan man nu vara delaktig i detta viktiga arbete då vi kommer att starta upp med insamling av matavfall. Vårt mål är att kunna nå ut i samtliga orter men vi startar inledningsvis med Teckomatorp för att sedan så småningom utöka till vårt övriga bestånd. Önskemål om matinsamling har vi mottagit i bland annat vår kundundersökning vilket gör att det känns extra positivt att vi nu snart är igång med detta projekt ute i våra bostadsområde.

Det som räknas som matavfall är till exempel skal från frukt och grönsaker, kaffe- och tesump med filter, råa och lagade matrester, äggskal, snittblommor (som du har i vas), hushållspapper, fiskrens och räkskal. Matavfallet blir till slut nyttig biogas och gödsel. Det är viktigt att man använder sig av de bruna påsarna som delas ut då påsar eller kassar av plast förstör matavfallet. Samma gäller biopåsar som är gjorda av plast eller majs. 

Från och med den 1 december 2018 börjar vi med matavfallsinsamling i våra lägenheter på adresserna Fältgatan, Ringvägen, Södra Solhemsgatan och Västergatan i Teckomatorp. Våra hyresgäster på dessa adresser kommer därför inom kort få besök av husvärdarna Mikael eller Patrik som kommer ut för att dela ut matavfallspåsar, hållare till dessa och informera och svara på frågor.

Teckomatorp är först ut i vårt matinsamlingsprojekt och vi hoppas att våra hyresgäster ska finna det enkelt att göra en god insats för miljön. 

2018-11-15