Nybyggnation i Svalöv

För ett par år sedan utlyste SABO (Sveriges allmännyttiga bostadsföretag) en tävling som riktade sig till entreprenadbranschen med målet att kunna erbjuda sina medlemmar att bygga mindre nyckelfärdiga hus till ett rimligt pris. Huset skulle vara två till fyra plan, rymma 8-16 lägenheter, ha hiss, låg energiprestanda, och kunna uppföras var som helst i landet till fast pris per kvadratmeter exklusive grund, mark, markarbeten och moms.

Vinnare i tävlingen blev JSB, John Svensson Byggfirma AB i Asarum med huset ”Trygga boendet”. SABO tecknade ett ramavtal med JSB och därefter har produktionen av SABO:s Kombohus kommit igång på olika orter i landet. Som medlem i SABO har nu även AB SvalövsBostäder tecknat avtal om nybyggnation av ett Kombohus.

Kombohus på Möllegatan 2 i Svalöv.

AB SvalövsBostäder påbörjar nybyggnation av ett fyravåningshus med sexton hyreslägenheter på Möllegatan 2 i Svalöv under januari månad 2015. Färdigställandet av projektet är beräknat till någon gång under det fjärde kvartalet 2015.

Det blir åtta tvårumslägenheter på 60 kvadratmeter och åtta trerumslägenheter på 72 kvadratmeter. Månadshyran hamnar på runt 7 200 kronor för tvårumslägenheterna och runt 8 700 för trerumslägenheterna.

floorplan floorplan

Standarden i lägenheterna är hög med kakel och klinker samt egen tvättmaskin och torktumlare i badrummet samt diskmaskin i köket. Samtliga lägenheter har inglasad balkong och egen parkeringsplats.

För att göra en lägenhetsansökan gå till "SÖK lägenhet / Ansök om lägenhet" eller klicka här 

Första uttagningen av hyresgäster till lägenheterna görs på de ansökningar som är inkomna 2015-02-10 (med märkning Möllegatan 2). Ansökningar som kommer in efter detta datum placeras i vår kö i turordning efter inkommet datum.

Vår förhoppning är att vi skall kunna teckna avtal med blivande hyresgäster senast under maj månad.

För information om lägenhetsansökan kontakta Marika Nilsson 0418-66 78 02 eller Åsa Holgersson 0418-66 78 03. För information om projektet kontakta Bo Gripsten 0418-66 78 06.