Nybyggnation i Teckomatorp

Onsdagen den 15/6 bjöd AB SvalövsBostäder in samtliga grannar till tomten på Södra Solhemsgatan i Teckomatorp, där vår planerade nybyggnation ska ske under 2017.

Det var ett antal grannar som, tillsammans med några journalister och AB SvalövsBostäders VD, tog plats på parkeringen vid Södra Solhemsgatan under onsdagen. Många bra frågor och funderingar dök upp och besvarades.

Med hjälp av David Lenander från Röstånga skickades det upp en drönare som tog bilder på utsikten. Drönaren gick upp till ögonhöjd (11,7 m) på 4:e våningen. Genom en skärm kunde åskådarna nere på marken se vilken fantastisk utsikt våra kommande hyresgäster kommer att få över nejden, men inte i närområdets trädgårdar. David gick även upp med drönaren på 120 meters höjd och då visades en bild över nästan hela Teckomatorp och med utsikt en bit in över det skånska landskapet. 
Drönaredji_0011
Drönare TeckomatorpTeckomatorp, drönare
Förebilden för byggnationen är 4-våningshuset som byggdes i Svalöv under 2015 (se bild nedan). Huset i Teckomatorp blir snarlikt med lika många våningar och totalt 16 lägenheter med hög standard, jämt fördelade mellan 2:or och 3:or. Huset blir cirka 12 meter högt och mäter cirka 23x15 meter i bottenplattan. Det är inte ännu beslutat hur huset kommer att placeras på tomten. 
Möllegatan 2
Under hösten 2016 väntas de sista detaljerna bli klara och de sista besluten kring nybyggnationen fattas. Byggnationen planeras att påbörjas i början av 2017 och en efterlängtad inflyttning är beräknad till årsskiftet 2017/2018. Tycker ni redan nu att denna nybyggnation verkar spännande och önskar göra en intresseanmälan så är ni välkomna att kontakta AB SvalövsBostäder och lämna in era kontaktuppgifter. Samråd kring förslaget till detaljplan kommer troligtvis att ske i sommar. Mer information om detta kommer att presenteras här på vår hemsida.  


2016-06-16