Frågor om värmen!

Vi är nu en bit in i hösten och då brukar frågor om värmen i lägenheterna dyka upp.

Värmen i våra fastigheter är aldrig avstängd utan vi har alltid värme på när klimatet utvändigt så kräver. Detta styrs av en kännare på fastighetens fasad. Nu på hösten då vi har soliga dagar och en bra temperatur utomhus pumpas det därför inte ut någon värme i våra hus under dagen. Det värms däremot upp lite nattetid då temperaturen utomhus sjunker något.

Om det blir ett plötsligt väderomslag och utetemperaturen förändras snabbt kommer det ta lite tid innan temperaturen i din lägenhet anpassas till detta.

Vi hjälper dig gärna att kolla av värmen men innan vi kommer ut i lägenheten är det bra om du först går igenom nedan checklista.

Har du möblerat värmeeffektivt? Soffor och hyllor som placeras framför elementet hindrar värmen från att sprida sig i rummet. Tunga gardiner som hänger framför termostaten gör att termostaten får svårt att känna av den genomsnittliga värmen i rummet och tror då att det är varmare än det kanske är i rummet.

Kolla av så att elementen verkligen är igång.

Stäng fönster som står öppna så att ni inte släpper ut värmen.

Om ni ändå inte tycker att ni får rätt på värmen går det bra att registrera en felanmälan på "mina sidor" eller ringa under vår telefontid för felanmälan mellan 08.00 -09.30 så återkommer din husvärd och bokar in ett besök hos dig.2023-09-26